Bij BUX Crypto hebben we een sjabloon gemaakt waarmee je je jaarlijkse saldo per 1 januari om 00:00 kunt berekenen. Dit overzicht kun je vervolgens gebruiken om belastingaangifte te doen. Hieronder vind je een stap-voor-stap handleiding over hoe dit werkt.

Stap 1: Download je transactiebestand (CSV).

Ga naar het gedeelte "Transacties" rechtsboven op ons BUX Crypto-platform.

Klik op de knop "Export all" in de rechterbovenhoek, onder "Transactions".

Nadat je op deze knop hebt geklikt, wordt er een CSV-bestand gedownload. Zodra dit bestand volledig gedownload is, kan je deze openen. Het zou er als volgt uit moeten zien:

Stap 2: Download het sjabloondocument.

Download het sjabloon via de bijlage onderaan deze pagina.

Dit document staat voor jou klaar om jouw transacties in te voeren en zo automatisch je jaarlijkse saldo te berekenen.

Zodra jouw document is opgeslagen, is het tijd voor de derde en laatste stap van dit proces, de integratie van deze twee documenten en je uiteindelijke resultaten.

Stap 3: Integratie + resultaten.

Herinner je je het CSV-bestand dat we in stap 1 hebben gedownload? We hebben dit nodig voor onze derde stap.

Selecteer en kopieer de hele kolommen en rijen of transacties die in dit document worden weergegeven, zorg ervoor dat je in die selectie niet de namen / titels van de kolommen opneemt - wat we zien als: id, timestamp, type, enz. - alleen de informatie binnen de blauwe kantlijnlijnen.

Plak deze selectie in het Excel-document dat je in stap 2 hebt gedownload, op het tabblad met de naam "Transacties", zoals weergegeven in de volgende afbeelding:

Nadat je je transacties uit het CSV-bestand in het Excel-document hebt geplakt dat je eerder via de link hebt gedownload, kan je op het tabblad "Resultaat" aan de rechterkant van het tabblad "Transactie" onderaan op het document klikken. Deze tabel bevat alle details van je transacties van het voorgaande jaar tot 1 januari van het huidige jaar. Dit is hoe het eruit zou moeten zien:

Het resultaat is wat je kunt zien onderaan de laatste kolom, gezien als "Bedrag in EUR per 1 januari 2021", wat betekent dat dit jouw Saldo op 01.01.2021 is.

Obs: Beide kolommen van USD en EUR zijn alleen valutawaarden op 1 januari 2021. Dit document zal jouw saldo op geen enkele andere datum berekenen.

Als je nog vragen of opmerkingen hebt over deze procedure, aarzel dan niet om contact op te nemen met ons support team via support-crypto@getbux.com.